måndag 15 december 2014

Lilla-gul Luciadag i Linköping

Den 13 december 2014 var kanske Vilse-historiens mest fyllda dag. Sprängfylld med aktiviteter och skoj från morgon till kväll.

Det hela började redan tidigt på morgonen, alldeles för tidigt för att vara en lördag, för alla boende i OL-korridorerna. OL1 ställde till med luciatåg och väckte samtliga korridorer med ”skönsång”, lussebullar och pepparkakor.

OL1's Luciatåg
Många valde att ta en lite tupplur innan de började ladda inför Lithe Vilses mest prestigefyllda tävling Stadsmästerskapet! En upplaga som var bland de klurigare man sett och en upplaga där vinnaren i herrklassen inte hade tagit flest kontroller, låter konstigt kan tyckas, men Niklas Hägglund först runt med 14 kontroller, totalvägrade att göra sprintorienteringen på slutet. Anledningen till detta har de spekulerats om, ville han inte vinna och tvingas arrangera nästa år eller är han så dålig på orientering som ryktet säger?

De andra två som lyckades hitta 14 kontroller var bröderna Robert och Thomas Pettersson, det är allmänt känt rätt kassa på det här med klockan och kom in 10 minuter efter maxtiden passerat och fick då inte räkna med sprintorienteringen.

Sprintorienteringen räknades som en kontroll på banan och därför gick segern till Martin Jansson som hittat 13 kontroller och genomfört sprintorienteringen snabbast efter att varit först att ge upp letandet i sin klunga.

I damklassen var det också rafflande och tätt och avgjordes i en spurt. Där tvillingparet Julia och Hanna Modig Tjärnström hamnade i fokus. När Julia såg sin syster förtvivlat försöka lösa sprintorienteringens gåta hjälpte Julia glatt till. Något som ledde till en seger för Hanna. Självklart ledde det här till diskussioner om hur det hade slutat annars men i krig och kärlek är allt tillåtet och som bekant är stadsmästerskap krig.

Bloggen säger ett stort grattis till segrarna Martin och Hanna! Här finns fullständiga resultat.

Inför start poserar det vackra startfältet.

För den snabbe stadsmästerskaplöparen fortsatte schemat i ett rasande tempo. En väldigt inofficiell tävling i den härliga sporten skridsko-beermile (världspremiär för sporten?) gick av stapeln nere vid campushallens skridskobanan/fridrottsbana. Ganska kort tid efter så startade det årliga Jul-Öl-OL. Som sedvanligt var en batalj i Ryd. I år var nyheten en sprintreviderad karta och nya slattregler.

Bloggen väntar fortfarande på officiella resultat från dessa arrangemang. Skickas förslagsvis i kommentarerna!

När man fått i sig några härliga Jul-ÖL var det bara att fortsätt in på förfesten mot maskeraden. En maskerad som hölls på Skytte-C. Många härliga utklädnader var på plats: OL2'sans soffa, skohylla, veckans hunk- och veckans babevägg var där. Även globen, smultronstället, Ola Salo, gäddan och en knippe gullvivor på plats bara för att nämna några välarbetade utklädnader. Festen höll på fram till småtimmarna och för dig som inte kommer ihåg hade du kul!


Helt enkelt en maxad Vilsedag med många minnen och kanske några luckor!  

2 kommentarer:

  1. Här är resultaten: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/sv/default.asp?page=classes&databaseId=34320
    Stora gratulationer till Lisa och Rasmus

    SvaraRadera
  2. Skridsko beermile: http://youtu.be/rSYs0QrficI

    SvaraRadera