lördag 21 februari 2015

Vilsegalan

Vilsegalan gick av stapeln på självaste alla hjärtans dag 14 februari. Här kommer lite uppfräschning för er som inte var där, inte kommer ihåg eller hängde i baren hela kvällen.


Årets nykomling

(VINNARE) Moa Svensson På andra försöket, och efter bara ett par månader i stan, lyckades hon vinna Wintercup 2. Hur går det till? Hur kan hon hitta i Linköping? Är hon snabb? Frågorna är lika många som obesvarade. Det enda som är säkert är, när det drar ihop sig till Wintercup, då är hon verkligen en tjej att räkna med!
Bruno Godefroy The fall’s most frequent training participant! With a strong commitment he shows up at most of our trainings. He is our own “flying Frenchman”.
Ocoach Som en storm svepte Ocoach in i våra liv under hösten 2014. Detta Massively Multiplayer Online Orienteering Management Game har förändrat en hel värld. Dygnsrytmer har ändrats och träningsplaneringen är nu mycket mer detaljerad är innan.
Emelie Larsson Sprungen ur en annan snor & svett -idrott slog hon i år igenom på allvar genom att flytta till Linköping för att satsa helhjärtat på orienteringen. Flitigt deltagande på både träningar och tävlingar och en finfin 4e-plats i Höstcupen visar på att Emelie Larsson är här för att stanna!

Årets idrottare med funktionshinder

(VINNARE) Anna Wehlin Trots lång skadetid satsar Anna enligt rykten på att kunna springa både 10-Mila och Jukola, med både brudar som herrar, och det ser vi fram emot!
Anna Algotsson När löpning inte längre blev ett alternativ som träning snittade Anna istället runt 5- 6 anpassade rockispass i veckan. Till i år har hon bytt klubbadress för att kunna göra en nysatsning och kunna springa alla stora stafetter.
Stina Anderjon (till höger i bild) Den eländiga smärtan som denna tjej har i sin disk ter sig aldrig att försvinna, likt disken i ol2.

Årets kvinnliga idrottare

(VINNARE) Lisa Andersson När Lisa sätter fart är det ingen som vill stå i vägen. Likt ett expresståg tuffar hon på i skogen och allt som oftast går det som på räls, trots detta har hon inte bytt till LOK. På Ultralång SM slutade hon på en 4:e plats och är verkligen en stjärna i skogen. Vidare har hon senaste året tagit tre medaljer på orienteringsskytte-VM.
Lovisa Falk Likt en trogen gammal hund dyker hon upp. Det är fredag och inomhusintervaller. Är detta verkligen en plats för orienterare tänker jag? På intervallerna springer hon flest av alla och vilar minst, därav drar jag slutsatsen att hon måste vara bäst. Att hon även är bäst på rockgympa är inget man behöver fundera på, dyk bara upp en torsdag så ska ni få se.
Emelie Larsson Gick från att heltidssatsa till att plugga i Linköping, det resulterade i vinst och guld på SM i skidskytte, visserligen i ”fel” sport men mycket bra prestation och väl värd en nominering till Vilses kvinnliga idrottare.
Hanna Modig Tjärnström Vinnare i två oerhört rafflande tävlingar; både Höstcupen och framförallt Stadsmästerskapet. Stads-mästerskapet som ju är Vilses mest ärofyllda och mytomspunna tävling. Segraren där förtjänar verkligen en nominering!

Årets manliga idrottare

(VINNARE) Karl Walheim När mörkret faller och banorna blir långa har han visat att han är en av Sveriges bästa. När de bästa är borta och natten är mörk, då är vår träningsansvarig den främste av Sveriges alla herrar.
Erik Boman Att läsa på helfart och ändå ha tid för träning är det många som klarar av, men att dessutom jobba heltid med storsuccén Ocoach och ändå kunna prestera på topp är unikt! På vilses Natt-KM var stora delar av sverigeeliten samlade för att göra upp om årets titel och där satte Erik Boman ned foten! Han tog även hem segern på vilses Dag-KM.
Rune Harldsson Även fast han inte ens är medlem är han värd en nominering främst för att han är så snygg. En förebild för oss alla!
Emil Kalered En lysande säsong med bl.a. A-final på sprint-SM. Genomförde även en häftig trippel då han blev vinnare av både Höst- och Vårcup samt segrare på LiTHe Vilses terräng KM "Tokruset".  

Årets prestation

(VINNARE) Robert Pettersson Har visat att man inte behöver vara bäst för att träna mest. På de senaste snitselbanorna har han varit helt ohotad om sistaplatserna. Kilometertider på 18min/km är inte fy skam!
Daniel Nilsson Helt oväntat slog den nyblivne OL2:an till på Ultralång SM. Ju längre tävlingen gick desto längre fram i klungan smög han och väl i mål hade han smugit ända fram till en silvermedalj.
Roushan Rezvani På skidlägret visade han var skåpet ska stå. Efter att åkt teknikpasset på förmiddagen stack han ut en timme innan alla andra för ett mastodontpass på runt 3 timmar. Han kanske inte åkte fortast men var ohotat den som fick in flest timmar i träningskalendern. Efter sina trippelpass så visade han även upp äkta sisu då han bastade ut samtliga herrar ur bastun.   

Årets soffliggare

(VINNARE) Sara Bergman Som ett skyggt rådjur kan hon skymta förbi när man kikar in i OL1. På träningarna lyser hon med sin frånvaro och anledningarna är många; skador, pojkvän och tidsbrist. På hemsidan läser vi att hon är tjej som pluggar D, så därav ställer vi oss frågan; finns hon verkligen på riktigt eller är hon bara en myt? 
Joakim Wigertz Flytten till London gjorde honom gott, åtminstone om man tittar på “muskel-vågen”. På träningarna som innehåller någon form av löpning är han som bortblåst, men om man har tur kan man se honom ramla in på rockgympan. Lika graciös som en knubbsäl rullar han då runt på golvet och är ett levande bevis på att muskler är dåligt om man vill bli bra på rockgympa.
Sara Forsberg Har gått från att ha tillhört en av de som varit mest aktiv på vilses träningar till att synas mindre och mindre på samlingarna vid Vilsemärket. Ett annat bevis på att hon borde vinna denna kategori kan man se på Wintercuperna, där Sara gått från att ha varit en av de starkare och farligaste konkurrenterna till att ta hem segrarna till att hittas allt längre ner i resultatlistorna.

Årets Vilsare

(VINNARE) Therese Klintberg Flitig vilsare på både träning och fest. Är ansvarig vilsare för Liu-loppet, både i våras och höstas och stod för en deltagarökning på 50% från 2013 med ett deltagarrekord på 391 st! Bra jobbat! 
Johan Persson Ingen känner till samtliga kontrollpunkter i Rydskogen lika väl som denna man och efter minst sagt en evighet som aktiv inom föreningen kan man undra om han inte ÄR föreningen, eller åtminstone den, om någon, som kan titulera sig Mr Vilse. 
Robert Pettersson Trivs allra bäst med en datorskärm framför sig, pillandes med Vilses hemsida eller ett nytt inlägg till bloggen. Vågar verkligen bjuda på sig själv och visar att alla kan vara med i vilse, oavsett km-tid på Snitselbanorna. 


Och så styrets härliga film:
För er som inte kan stilla ert skvaller begär finns flera djupgrävande reportage signerade OL2 att läsa på deras blogg. https://nyaol2an.wordpress.com/bloggen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar