tisdag 25 februari 2014

Vilsegalan 2014

Text: Sofia Gustavsson

Den 15 februari 2014 var det återigen dags för allas vårt favoritgalej; Vilsegalan. För tredje gången i ordningen (och för andra gången på NH) öppnades portarna till en kväll full av underhållning, god mat, och framförallt en kväll som skulle gå i hyllningarnas tecken. Som sig bör har LiTHe Vilse, likt alla stora folkrörelser och branscher, en egen gala där de prestationer och individer som utmärkt sig mest, och bäst, under det gångna året uppmärksammas.

Vilsegalan har nog aldrig haft en mer storslagen entré än denna.

Det kring 80 personer stora sällskapet guidades med varsam, än dock stabil, hand genom kvällen av den alltid lika charmanta och välklädda trion Olov Ericson, Gustav Eklöf och Alexander Moberg, tillika TM:s. Efter att galan inletts med en magnifik entré, satte Vilsestyret verkligen upp ribban högt för framtida styrelsegyckel med en film som redan blivit något av en klassiker (både entrén och styret-filmen finns att ses här). En välkomponerad och delikat NH-meny inmundigades ackompanjerat av ett gott vin eller för den som föredrog det, en porlande, välbalanserad, öl. För underhållningen under kvällen stod dels gäster från QQQ men också lokala förmågor såsom de mer eller mindre välkända gyckelkorridorerna OL4 och OL1.

Nog för att underhållning är en viktig del av en gala likt Vilsegalan, men i centrum denna afton stod ändå prisutdelningen. 8 priser i de bekanta kategorierna Årets nykomling, Årets idrottare med funktionshinder, Årets prestation, Årets sol, Årets förrädare, Årets soffliggare, Årets manliga idrottare samt Årets kvinnliga idrottare delades ut under kvällen. Vill du läsa alla nomineringar och vinnare i respektive kategori hittar du det här.
Alva Olsson mottog pris på Vilsegalan för sina fina prestationer under 2013.
Foto: Jill Johansson 
Färskt på galan för i år var det alldeles nyinstiftade priset Årets vilsare. Likt Idrottsgalan har Jerringpriset ansåg Vilsestyret att även LiTHe Vilses medlemmar själva skulle få göra sin röst hörd om vem de vill hylla extra mycket. Det kunde, som festansvarig Beckius själv uttryckte det så fint, "vara att någon gjort en bra idrottsprestation, men det kan även vara att man gjort något bra för LiTHe Vilse eller att man är en omtyckt person som ger folk glädje". Innan galan gick av stapeln hade en nomineringsperiod genomförts, vilken resulterade i att 5 vilsare var finalister i omröstningen till Årets vilsare. Röstningen avgjordes under galakvällen, där alla närvarande fick lägga varsin röst under ett stilla sörplande på en bra törstsläckare till fördrink. Röstningen presenterades därefter i fallande ordning allt eftersom att sittningen löpte på, tills det som sista pris skulle offentliggöras vem, som under 2013, varit den allra mest minnesvärda vilsaren. 

Som något av en grundare till den här bloggen är ingen gladare än undertecknad att få presentera att Joel Käll-Karlsson, tack vare (bland mycket annat) att han är en så uppskattat bloggare här på LiTHe Vilse-bloggen röstades fram som vinnare av detta ärofyllda pris. Stort grattis! (don't ever leave us plz)

Festen fortlöpte sedan ut i natten med minnet återigen fyllt (eller tömt) av fina minnen från en trevlig kväll. Den festkommitté (Beckius, undertecknad, Jill, Martin, Beata, Lovisa samt TM:s) som styrt och ställt under kvällen tackar alla deltagande för en lyckad Vilsegala, på återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar