söndag 23 december 2012

Att vara Vilse i Finland

På grund av mitt skolkande från skolan har jag haft semester redan i en vecka. Som vanligt åker jag hem till Finland över jul och sitter vid matbordet i väntan på att mamma kommer och dukar en god måltid till mig, helst i continous flow. Ett system som skulle funka för mig men det är nog helt orealistisk idé...

Mina dagar här har varit fullt sysselsatta med kompisar, träning och andra roligheter. Jag har gått runt med kamera och tagit bilder på de roligaste aktiviteterna och tänkte bjuda på en liten slideshow om hur en dag i Finland kan se ut!
Jag går upp runt sjutiden och åker till gymmet runt åtta. Jag har köpt en gymkort för 14 euros (Groupon deal) som gäller till slutet av januari. Det är jättebilligt då gymkortspriserna på huvudstadsområdet brukar vara runt 60-80 euros/månad.
Eftersom jag är skadad så tränar i princip endast med spinningcykel, och vid mitt första besök blev jag positivt överraskad! Framför varje cykel finns det en tv-skärm, där man kan välja titta på tv, göra en work-out eller välja bland runt 50 olika landscapes att titta på medan man cyklar (bilden är typ som en videospel, man rör sig i bilden i samma takt som man trampar). Den sistnämnda var skitkul och 45 minuters morgonträning gick sjukt fort.

Hittade även något som Johan Nyman skulle säkert gilla:


Efter gymmet gick jag och handlade julklappar på köpcentret precis bredvid. Jämfört med de senaste dagarna var det fortfarande lugnt där (idag: kaos).Sedan åt jag en glad pizza på en restaurang där jag har sommarjobbat för några år sedan. Det här är nog en av mina favoritpizzor: kyckling, lök, jalopenos, mögelost och vitlökssås. Nomononom.Sedan åkte jag hem, som ser ut såhär:


Jag bor i tornen.
Hihi eller..
Kanske något åt det där hållet.

Efter jag hade chillat hemma med min ghettofamilj var det dags för att dra och hustla på skidspåret.
 Jag kan enbart åka bra fristil, av någon anledning så har jag aldrig blivit så jätteförtjust i den klassiska skidåkningsstilen. Efter att jag flyttade till Linköping och insåg att det inte finns spår med möjlighet till att åka fristil köpte jag dock ett par klassiska skidor för att kunna staka lite på golfbanan.


Det roligaste med att vara hemma är nog att man har tillgång till bil och behöver inte cykla/ta buss överallt. Ibland undrar jag dock hur mina föräldrar vågar låna sina bilar till mig efter diverse olyckor som jag råkat vara inblandad i, bland annat denna.


Alltså det ser ju ut som att jag är sämst med bilar men det är inte hela sanningen. Jag skulle backa och det fanns en träd bakom bilen, dock var det ändå 5 meter borta så att det var gott om plats att backa. Men sen när jag närmade träden började backsensorn skrika, och jag fick panik och skulle bromsa, men tyvärr så blandade jag ihop bromsen och gasen... Pappa hostade nog ut sin kaffe på sitt eftermiddagsmöte på jobbet, då min lillebror (innan jag hade hunnit ringa min pappa) skickade denna bild till hans mobil.

Men det är sånt som händer. Efter en långpass i -10c började jag pre-basta i bilen på vägen hem

Och efter en riktig bastu var det läggdags, och idag ska jag hjälpa mamma julstäda, baka och laga mat.

 Jag önskar god jul till alla vilsare!


(Jag och min kompis sötaste lilla hund var på en promenad i skogen med "eskimoskorna":) )
Ps. Tour De Ski nästa vecka...
(en överraskning av min nörda kompis, jag blev så glad)


1 kommentar: