fredag 7 december 2012

När vintern kommer till Linköping

Den senaste veckan har kantats av massivt snöfall i Linköping och alla Vilsare som är anmälda till Vasaloppet jublar över de 5+ dm snö som lagt sig. Detta kan man tro är något som hindrar LiTHe Vilse från att anordna roliga orienteringsrelaterade aktiviteter, men misströsta icke! Två aktuella vinteraktiviteter är WinterCup och Skidorienteringsläger.

Inte optimalt cykelväder i Linköping just nu.


WinterCup
Såhär beskriver träningsansvarig Amy den för Vilse typiska WinterCupen:
"För att springa bra på en wintercupsbana är det inte i första hand en god vana av karta och kompass som är viktigt utan det gäller att vara bra på att klura och lösa gåtor samt att ha god kännedom om vår stad. Wintercupskontrollerna är alltså inte utmarkerade på en vanlig karta, för att lista ut var de sitter nånstans måste man klura ut svaret på en gåta eller liknande. Kontrollerna består av stiftklämmor och får tas i valfri ordning. Man behöver inte ta alla kontroller för att bli godkänd, men resultatet går i första hand på hur många kontroller man tagit och i andra hand på hur lång tid man har sprungit på. Masstart tillämpas och det kan bli mycket taktik under ett lopp.

Efter fem deltävlingar under vintern kommer resultaten att sammanställas och en rafflande final med jaktstart kommer att gå av stapeln."


Förra vintern segrade Alva Olsson och Lukas Gustavsson, står de sig i den tuffa konkurrensen även i år? Segerintervju med Lukas från i vintras, som även speglar hur en WinterCup kan gå till,  hittar du här. Nästa deltävling går av stapeln onsdag den 12 december, anmäl dig på momangen!


Skidorienteringsläger
Den 24 januari 2013 styrs kosan norrut för att i dagarna 4 ägna sig åt skidorientering i Orsa! Ett perfekt sätt att hålla orienteringstekniken uppe, åka skidor i härlig miljö och hänga med sköna Vilse-medlemmar. Som det ser ut nu kommer även en skidorienterare på landslagsnivå vara med och hjälpa förvirrade barmarksorienterare med skidorienteringstekniken och komma med nyttiga tips. Sugen på att hänga med? Anmäl dig till lägret här senast den 12 december!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar