onsdag 24 april 2013

Hur är det att vara festansvarig i LiTHe Vilse?

Följetongen om de olika posterna i LiTHe Vilse-styrelsen fortsätter. På söndag den 28 april är det sista dagen att ansöka till styret 13/14. Kanske är det just festansvarig som är posten för dig? 


Efter en del påtryckningar på grund av extrem saktfärdighet av undertecknad levereras nu en uppmaning till alla er som;
  • -          Inte går I (industriell ekonomi) eller ekonomprogrammet
  • -          Tycker att Excel gör sig bäst som hjälp vid färgglad bordsplacering (och definitivt inte till diverse kalkyler och tabeller)
  • -          Anser att ett diskret men icke desto mindre envist ”plupp-blurp” inifrån badrummet är ett trevligt och sällskapligt ljud.
  • -          Är bra på att fjäska för överheten

Om de ovan nämnda påståendena stämmer in på dig, bortsett från det första som kan avhjälpas med en lätt omskrivning – se nedan, tveka då inte att söka styrelseposten ”festansvarig” i styret för det kommande året.

Måhända är Vilse först och främst en orienteringsförening med välarrangerade träningar, fantastisk stämning och en god chans till topplaceringar på de stora stafetterna, om den lila-gula tröjan nu bara dugt som tävlingsdress. Inte desto mindre är det som bekant (i alla fall för en del av er läsare) de festliga tillslagen som verkligen sätter sin prägel på föreningen. I en svettig orienteringströja kommer du långt men i en svettig maskeradutstyrsel kommer du definitivt längre.  Som festansvarig i Vilse har du möjlighet att påverka dessa festliga tillställningar och därmed för alltid sätta ett avtryck i vilsehistorien. Du kan påverka allt, från maskeradtema, vad som sjungs och bjuds till bordet, till hur många veckor du skall låta fulvinet bubbla och vilka som skall få det ärofyllda uppdraget som toastmasters. Det enda som egentligen är heligt (vad jag förstått) är efterrättskladdkakan till maskeraden – traditioner är som bekant till för att hållas.

Man ska väl inte sticka under stol med att för er CV-jagande, karriärslystna I-are (finns säker fler men dessa är en pålitlig skara) är kanske inte festansvarig det som slår allra högst på CV:t. Detta är dock inte helt korrekt, tänk omskrivningen ”eventansvarig” eller ”eventplanerare” ja då får posten genast en guldkant värdig ett välputsat CV. Eller så kan du förstås nöja dig med att helt enkelt se dig själv som en starkt bidragande faktor till att vi än idag kan föra arten, släktet ”inbiten orienterare” vidare till kommande generationer.  

Vidare till Excel. Med detta utomordentligt fina verktyg har du som festansvarig stor hjälp att planera och sjösätta små sociala experiment. Detta samtidigt som du placerar dig själv på en strategisk plats för att under aftonen kunna beskåda utfallet.  Lärorikt och intressant! Du kan förstås även placera dig själv eller någon som mutat dig väl, på stolen bredvid kvällens lammkött – givetvis helt utan vidare motivering. Om du är fullfjädrad vilsemedlem och deltagit på x antal festligheter kan du troligen med tillräcklig precision placera dig så att du får Hg-köttbiten så pass fort så att potatisen i den lilla skålen på bordet inte hunnit kallna… Som grädde på moset har du förstås också vetorätt vad det gäller datum då de festliga tillställningarna skall gå av stapeln och behöver dessutom inte vara rädd att missa en enda anmälan. Därmed försvinner således risken att behöva krångla med en tjurig festansvarig som är trött på sena anmälningar och hotar med att inte låta dig vara med.

En fest utan fulvin är ingen riktig fest… Ja eller nästan. Fördelen med att brygga denna anrika brygd är att alla förväntar sig att resultatet skall smaka sämre än systemets billigaste tetrapakvin och att det med andra ord är svårt att misslyckas helt. Det trevliga pluppandet får man som på köpet.

Så var det det där med att fjäska för överheten… Det kan visserligen vara bra att kunna skriva ”snälla snälla sittningsansvarig, får jag bara efteranmäla en enda person till” men framförallt handlar det om att lirka med mannen, myten, legenden - herren som hyr ut skytte-C är helt klart värd en charmoffensiv. Efter denna är det bara att stå och se snäll och glad ut, hålla med i klagan över dagens studenter och ”nej, jag har faktiskt ingen som helst aning om varför det ligger konfetti på HELA golvet, ingen aning alls faktiskt”.

Mer än så skall nog inte sägas. Ni förstår säkert redan att detta är en post ni kommer ha med er i hjärtat för alltid, vare sig den hamnar på CVt eller inte. Så för guds skull sök!

/Beata Falk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar