tisdag 28 maj 2013

ÖL-OL 2013 för dig som inte minns

Text: Käll E. 

Klockan 14 sammanstrålade du med oss andra vid Rydshallen. Därefter gick vi i samlad trupp mot grillplatsen i Vallaskogen. Du vet, där ÖL-OL TC alltid brukar vara. Medan vi gick diskuterade vi vem som eventuellt skulle kunna tänkas ta hem det i år. Du gissade att Fidde skulle vinna herrklassen. Alla vi andra höll med.
När du kom fram till TC så såg du snabbt ut en bra plats att ställa upp dina öl. När du kände att flaskorna stod helt perfekt uppställda så tittade du dig omkring. Du tänkte att det här nog var det bästa ÖL-OL TC:t någonsin. Inte för att du minns hur det sett ut tidigare år men så grymt som det här var så måste det vara det bästa. Det fanns röd-vita snitselband, in- och utpasseringsfållor, ja, till och med en bar!
När det var några minuter kvar till start delade Lukas och Sanna, som var årets arrangörer, ut kartorna. De gick igenom instruktioner och regler kring tävlingen. Du lyssnade som vanligt inte.
Plötsligt gick starten. Alla sprang iväg. Du sprang också fast att du inte riktigt läst in dig. Du tyckte att det var jäkligt långt till första kontrollen och eftersom att du inte hade värmt upp något så tyckte du att det var jobbigt.
Efter att ha sprungit den första slingan kom du in till varvning för att ta din första öl. Fast att du hade ställt upp flaskorna så noggrant innan start blev du nu osäker på var du hade ställt dem. Du fick syn på din flaskrad och sprang fram. Du knäppte av kapsylen och satte flaskan mot läpparna. Du försökte häfva men eftersom att du var så andfådd så gick det ganska dåligt. Du fick i alla fall i dig ölen utan att spruta. Du sprang ut på nästa slinga. Så där höll du på. För varje slinga du sprang och för varje öl du fick i dig blev det lite jobbigare att ta sig fram. Det snurrade i huvudet och du mådde illa. Du ville kräkas men gjorde det inte.
Till slut var du klar. Du målstämplade och pustade ut. Nu mådde du inte illa längre. Nu mådde du bra.När du kände efter så mådde du helt otroligt bra.
Du köpte en öl i MacOgg baren. Du tyckte att den var god. Du köpte en till.
När svetten på din kropp för länge sedan torkat upp började du traska hemåt. Du var fortfarande glad. Du skrattade och pratade med personerna runt om dig. Ni imponerades av Marcus Jansson och Amy Rankka som vann herr- och damklassen.
När du kom hem tog du en dusch. Sedan slöt du åter upp med de andra. Ni fortsatte festen tillsammans till dess att dagen blivit kväll och kvällen blivit natt. 

Hur natten slutade?
Det minns du nog.
 

Resultat ÖL-OL 2013
 

1 kommentar: