tisdag 28 januari 2014

LiTHe Vilse på skidläger i Orsa

Text: Källe
 
Den gångna veckan styrde drygt 30 Vilsare kosan norrut för att mellan torsdag och söndag ägna sig åt skidåkning i de välpreparerade spåren kring Orsa Grönklitt. En av de Vilsare som valde att inte följa med  var ex. OL2an, giganten och doktoranden Peter Eriksson.
 
Hej Peter! Varför valde du att inte följa med till Orsa på LiTHe Vilses skidläger?
 
-       Jag behövde arbeta för mitt dagliga bröd. Jag har tagit ledigt hela nästa vecka för ett träningsläger i Turkiet.  Dessutom hade jag fullt upp med att packa upp i den nya lägenheten i T1.
 
På tal om det. I Orsa bodde man i komfortabla stugor där det både fanns vattenklosett och bastu. Dock ingen kaffebryggare. Samtidigt har det väl knappast kunnat undgå någon att OL2ans sista urinvånare släppt taget och startat eget. Hur är ert boende? Har ni kaffebryggare?
 
 - Nej, vi dricker inte kaffe. Boendet tar sig. Just nu springer det hantverkare ut och in. Tidigt om mornarna kommer de också. Vi har haft en del sjå med att välja tapeter. Sedan har det väl blivit ett par vändor till IKEA också.
 
 I Orsa var det träning och mat för hela slanten. Förutom skidåkning i klassisk och fri stil fanns det även möjlighet att pröva sina krafter i skidorientering. Men vad hade du för dig i Linköping?
 
Peter Eriksson följde inte med till Orsa. Foto: Emil Kalered.
-       På torsdags kvällen sprang jag till den mäktiga Masten. Eftersom att ingen ville ansluta så fick jag färdas ensam i den kalla vinternatten. Eller, helt ensam var jag inte för jag träffade på ett rådjur ungefär halvvägs dit.
Väl framme letade jag fram boken och gjorde en ny inskription. Totalt blev det en runda på 2 timmar och 15 minuter. Vill man läsa mer om mina vedermödor får man ta sig till masten och läsa i boken, vilket jag rekommenderar.
 
 Jag kan knappt vänta på att få snöra på mig skorna och sticka dit. Vad gjorde du mer under veckoslutet?
 
-       På fredagen gick jag upp extra tidigt så att jag skulle hinna lämna lägenheten innan första hantverkaren kom. Dessutom ville jag hinna med ett yoga-pass innan jobbet. På sista tiden har jag blivit väl desperat att försöka klara mig ifrån skador och har själv övertygat mig att lite hummande och sittande i olika positioner ska göra underverk för min kropp.
På eftermiddagen blev det ett par ärenden på stan som avslutades med en klippning. Måste säga att jag är väldigt nöjd med frisörskan på salongen. Hon arbetade resolut under 15 tysta minuter med gott resultat. Dagen avslutades med lite slötittande på Teven.
Lördagen var ganska tråkig. Körde lite knä-rehab, åt lunch, fixade lite till lägenheten och uträttade ett par ärenden i Tornby. Till middag käkade jag klyftpotatis, lövbiff och bea.
 
 Det låter som en ganska städad helg. I Orsa kördes, liksom förra året, ölskidan på lördagskvällen. Enligt rapporter från de som var där var publikstödet undermåligt men det bjöds på motstånd från bland annat Chalmers OL. Några stugor tog sig även ner till restaurangen för lite god mat och stärkande dryck. Blev det verkligen inget festande i Linköping?
 
 -       Jodå, Junis höll ställningarna så klart och dök upp bakis när vi skulle åka till LOK-gården på söndagen och köra Sunes bana. Jag fick ta  hand om ratten så det gick bra.
 
 Just det, Sunes bana, en institution i Linköpings OK, hur gick det då?
 
 -       Banan var 8,5 km och jag sprang på 56 minuter. Jag slog den evigt unge Anders Berg med 1 minut vilket även räckte till seger.
Toppade sedan dagen med ett biobesök med Emil K och Junis. Vi såg hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
 
 Låter inte så dumt. Men du, tror du inte att Vilsebloggens läsare hellre hade läst ett inlägg om Orsalägret än om din helg i Linköping?
 
 -       Nä.
 
 Okej, avslutningsvis, vad önskar du dig mest av allt just nu?
 
 -       Hmm..är lite hungrig så en macka kanske.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar