måndag 18 augusti 2014

”Åt helvete!” sa ordförande Jansson

Nu såhär vid terminsstart finns det massvis av traditioner och arrangemang som LiTHe Vilse tar del i. Först ut är målningen av märkesbacken som ska ske helgen innan nolle-p startar. En tapper skara vilsare var taggade och gav sig ut tidigt på lördagsmorgonen. Snart efter det börjat målandet tittade solen fram. Det var varmt, härligt, stämningen var hög. Musiken ljöd i högtalare över hela märkesbacken. Det småsnackades med märkesgrannar allt gick som en dans.
Målningen flyter på bra!

Vilsarna kämpade på. Rätt snart stod det klart vilka som hade artistisk ådra, för styrets del såg det dystert ut...

När märket nästan var färdig målat då hände det som inte fick hända, störtregn. Den härliga stämningen försvann lika fort som pengarna från CSN. I desperat försök försökte vilse täcka sitt märke med ett alldeles för litet paraply. Det gav minimalt resultat och oavsett om man lyckades täcka det direkta regnet så forsade det uppifrån i backen. Märkesbacken var nu ett vattenfall i regnbågens alla färger. Ordförande Jansson var förtvivlad och fick föras bort från märket så inte hans tårar förstörde det ännu mer. ”Åt helvete!” Var hans ända kommentar.
Regnet kom och sköljde bort allt!

Regnbågs vattenfall
Vilsarna packade ihop och åkte gråtandes hem, fast beslutna om att försöka till det lyckades. Ett problem hade uppstått. All den gula färgen hade regnat bort och färgen var nu slut. ”Åt helvete!” sa ordförande Jansson. Men en snabb tur till Tornby så var det problemet löst.
Märket efter regnet...

Söndag morgon

Ett tätt täcke av gråa moln ligger över Linköping, ”Åt helvete!” sa ordförande Jansson. Det finns inga alternativ det ska målas idag. Vilse ger sig ut med penslarna i högsta hugg. Idag går det bättre. Alla konturer finns kvar så det går lite fortare. Hela målningen sker utan regn. Men bara någon timme efter vilse slutat börjar det regna ”Åt helvete!” sa ordförande Jansson. Men det är inget spöregn så färgen sitter kvar. Så vilse kommer finnas representerade i märkesbacken ett år till. Ordförande Jansson är åt helvete nöjd!


LiTHe Vilse märket klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar