lördag 27 april 2013

Hur är det att vara kassör i LiTHe Vilse?

Som kassör (aka sugardaddy/mama) i LiTHe Vilse sköter man Vilses ekonomi. Man jobbar främst med löpande bokföring under verksamhetsåret med vårt egendesignade bokföringsprogram. Det är rätt kul eftersom programmet buggar ibland och det är alltid kul att få hjärtattack när man märker att bl.a. balansräkningen visar 20 000 kr obalans. Andra spännande drag i programmet ska jag inte avslöja för jag vill inte förstöra spänningen för den nästa kassören! Med andra ord är det bra om man är bekant med Excelprogrammet och är noggrann i sitt arbete. Det är en fördel att ha läst lite externredovisning och associationsrätt men det är absolut inte något krav.

Det är många som vill ha pengar för sina aktiviteter (Beata vill hela tiden köpa mera fulvin) så därför är även budgetering inför verksamhetsåret viktigt samt annan ekonomisk planering. Det är även kassören som har hand om försäljning av Vilsetröjorna och tygmärken. Det finns även en kontantkassa som är under kassörens ansvar. Den senare uppgiften ställer mest krav på kassören då det krävs kreativitet för att bokföra varför kontantkassan helt plötsligt ligger tusen spänn plus.

Man sköter även fakturering genom att skicka hotfulla brev till de personer som inte har betalat för aktiviteter de har deltagit i. På tal om detta vill jag nu påminna alla som inte ha betalat för a) Vilsegalan b) Orsaläger c) Vilsetröjan föra över pengarna så att jag slipper lite faktureringsarbete sen ;)

Det bästa är dock att man är kassör för just Vilse. Styrelsearbetet har varit väldigt lärorikt, givande och framför allt roligt. Man har fått lära känna härliga personer (såsom hela styrelsen som sitter nu) och även fått mr. Ordförande att gå upp på scen och sjunga om att vad man ska göra om man kommer för fort. Gött mos säger jag bara! SÖK styrelsen 13/14!


PS. Skiftesfesten är också kul. Då kan man få bli buren hem av själva Fredde Larsson.

/Jenni Simola

1 kommentar:

  1. 1000 spänn för mycket i kassan är ju ett problem man lätt kan göra sig av med, 1000 spänn för lite däremot är värre ^^

    Vill också påpeka att man egentligen inte får bokföra i excel, då man i excel i efterhand kan ändra på uppgifterna.

    SvaraRadera