fredag 5 april 2013

Hur är det att vara ordförande i LiTHe Vilse?

Nu har ansökan till styret 13/14 öppnat! Ansökningsperioden pågår fram till den 28:e april. Mer information om hur man ansöker hittar du här. Som en följetong på LiTHe Vilse-bloggen kommer sittande styret presentera sina styrelseposter och berätta lite om hur deras år som medlem i den bästa styrelsen du kan tänka dig har varit. Först ut är vår ordförande:

Hur är det att vara ordförande i LiTHe Vilse?

Det är jäkligt kul att vara ordförande i LiTHe Vilse! Det är ett kortare alternativ för svar på ovanstående fråga. Om du har lust att veta lite mer så kan du fortsätta läsa.

Att vara ordförande låter ju väldigt ansvarsfullt. Själv associerar jag ordförande till äldre herrar med runda glasögon, mörka kostymer och med styrelseansvar. Det är inte riktigt vad det handlar om som ordförande i LiTHe Vilse. Här är det mer avslappnat och ledigt även om det väl samtidigt gäller att ha lite koll på läget!

För att mer beskriva vad man egentligen gör så tänkte jag att styrelsemötena är ett konkret exempel på vad man faktiskt gör som ordförande. På styrelsemötena har man ordförandeklubban i näven (har själv glömt den till de flesta mötena) och ser till så att mötena flyter på fint. Man ska gärna planera vad som ska diskuteras på mötet innan och en typisk dagordning består av planering av; vårcupen, ÖL-OL, design av ny tröja, läger osv. Vid varje möte blir man dessutom bjuden på mat vilket är riktigt trevligt. Bland annat har Tosteberg imponerat med en taco-paj och Beata med underbart nybakat bröd. Men bäst har nog ändå Jennis kycklingfilé varit. Mums.

Som ordförande får man då under mötena privilegiet att kunna peta lite i varje detalj. Du kan påverka allt från var första deltävlingen av vårcupen ska vara till vilken smak det ska vara på fördrinken på maskeraden. Detta är såklart inget jag har haft ambitioner att göra men det är fortfarande kul att kunna påverka mycket. Frågan är dock om det är jag som har haft bäst koll eller om det är de andra som håller koll på mig J

Det kanske mest intressanta med posten som ordförande är att du egentligen inte har några uppgifter bestämda som du måste göra. De andra posterna innefattar ju att du ska skriva protokoll, arrangera fester, planera träningar eller agera fogde. Därför får man ha lite fantasi och hjälpa de andra så mycket som möjligt. Samtidigt gäller det då att även försöka förändra och initiera nya aktiviteter för att Vilse inte ska stanna kvar i gamla banor.

Om du har orkat läsa ända ner hit så hoppas jag att du har blivit lite sugen på att söka posten som ordförande nästa år. Gör så!!!

/Äldre herre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar